Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Monday 13 December 2010

Μια συνταγή για απώλεια βάρους
















Κουρασμένη από το πάχος η Caroline Jhingory ξεκίνησε να κόβει υδατάνθρακες και έχασε 55 κιλά!!


Χρόνος στην τρέχων βάρος: 9 χρόνια

Ύψος: 1,57


Στο 1,57 η Caroline Jhingory ζυγίζε 124 κιλα ήταν υπερβολικά βαριά. Οι συμμαθητές της έδωσαν το ψευδώνυμο "Free Willy" ή "Sumo". Συχνά, αυτή φερόταν άσχημα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ή προσποιόταν την άρρωστη για να μην πάει στο σχολείο.
Τους γονείς της προσπαθήσαμε τα πάντα για να διαχειριστεί το βάρος τις τάξεις χορού και άσκησης, πρόγραμμα απώλειας βάρους σε παιδιατρική κλινική, μαγείρεμα με υγιεινά τρόφιμα,
αλλά αυτή κατέστρεφε όλες τους τις προσπάθειες. Κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες φαγητού στην μέση της νύχτας η αντάλλασε μολύβια και αυτοκόλλητα με τις συμμαθήτριες με αντάλλαγμα το φαγητό. Προσπαθούσε να αντιδράσει στην έλλειψη του βιολογικού της πατέρα αλλά και στο θάνατο των δύο πιο αγαπημένων της εξαδέρφων σε πολύ νεαρή ηλικία. Οπως κάποιοι στρέφωνται στο αλκόολ η τα ναρκωτικά εκείνη απέκτησε τοξικομανία με τις πίτσες και τα στρούντελ Pillsbury στα μικροκύματα.
 Η αντιστροφή

Στο κολέγιο η Caroline αποφάσισε ότι είχε βαρεθεί να φοράει ειδικά σουτιέν!!! , ήταν έτοιμη να χάσει βάρος.


Ο τρόπος ζωής
Ως δημόσιος υπάλληλος άρχισε σκαρφαλώνωντας σε λοφώδεις περιοχές γύρω από την Ουάσιγκτον. Κατόπιν πήγε σε ένα γυμναστήριο και έμαθε από μια εκπαιδεύτρια για 2 μήνες, πώς να χρησιμοποιήει σωστά τα όργανα του γυμναστηρίου. Έκανε ελλειπτικό 45 έως 60 λεπτών, 6 ημέρες την εβδομάδα και άρση βαρών κάθε δεύτερη μέρα. Τώρα κάνει μια ώρα κάθε ημέρα διάδρομο και βάρη. Επίσης περιόρισε πολύ τους υδατάνθρακες με συνταγές που βρήκε online δηλαδή προϊόντα που περιέχουν αλεύρι, ζάχαρης, γαλακτοκομικών προϊόντων, ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες.


Ο πειρασμός
Ακόμα μερικές φορές όταν είναι υπερβολικά αγχωμένη τρώει τυριά και σοκολάτα, αλλά στηρίζεται στην προσευχή και την άσκηση για να αντισταθεί. Προσπαθεί όταν πλήττει να επισκέπτεται το γυμναστήριο ή βγαίνει μια βόλτα έξω.


Η ανταμοιβή
Όταν συναντά κάποια παλιά συμμαθήτρια απολαμβάνει τα λεπτά που χρειάζονται για να την αναγνωρίσει.


Συμβουλές της Caroline
Μαγειρεύω Μαγειρεύω Μαγειρεύω . "Δεν τρώω έξω γιατί σαν σέφ του εαυτού μου γνωρίζω πάντα τι τρώω"

"Αντικαταστήσετε μια κακή συνήθεια με μια καλή. Αντικατέστησα το φαγητό μπροστα την τηλεόραση με το γυμναστήριο. Τρώγω κάθε μέρα, έτσι γυμναζομαι κάθε ημέρα."





No comments: