Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Monday 13 December 2010

Πώς να μην παχύνετε αυτή την εορταστική περίοδο. Θέλετε να κρατήσετε το πάχος μακριά αυτή τη σεζόν; Είναι εύκολο αν ακολουθήσετε αυτές τους απλούς κανόνες


1. Μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι
Όντας ένα ευγενικός καλεσμένος δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε μεγάλες μερίδες του όλα όσα προσφέρονται. "Να μην αισθάνεστε την ανάγκη να τρώτε τροφές που συνήθως αποφεύγετε για να ευχαριστήσετε την οικοδέσποινα», λέει ο Τζιλ Φλέμινγκ, συγγραφέας του βιβλίου « Οι Αδύνατοι άνθρωποι δεν καθαρίζουν τα πιάτα τους». «Ανεξάρτητα από το γεγονός που παρευρίσκεστε, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιος είναι αυτός που έχει τον έλεγχο του τι και πόσο τρώτε, εσείς η οικοδέσποινα?."
Αν για κακή σας τύχη (γεγονός συχνό στα ελληνικά σπίτια) βρείτε ένα αδυσώπητο συγγενή ο οποίος σας ικετεύει σας συνεχώς για να "φάτε φάτε!" - Δοκιμάστε την πιο απλή τεχνική: Συνεχίστε λέγοντας «Όχι, ευχαριστώ», με ένα χαμόγελο. Είναι αδύνατο για την οικοδέσποινα σας να επιμείνει μπροστά σε ένα ευγενικό αλλά αυστηρό «Όχι» και δεν χρειάζονται περίπλοκες δικαιολογίες..


2. Μην αλλάζετε τα γεύματα σας πριν Μεγάλα Γεγονότα
Για να προετοιμάσετε το σώμα σας για τη μεγάλη γιορτή μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να «διαγράψετε !!» θερμίδες παρακάμπτοντας το πρωινό ή άλλα γεύματα, όμως ο Fleming λέει. «Τα συχνά μικρά γεύματα είναι πάντα σημαντικά, είναι απαραίτητα πριν από τις εκδηλώσεις." Γιατί; Διατηρούν το μεταβολισμό σας υψηλά, επιτρέποντας στο σώμα σας για να συνεχίσει την καύση θερμίδων, αντί για την starvation mode, στην οποία το σώμα σας "κολλάει" σε χαμηλούς μεταβολικούς ρυθμούς.
Τρώγοντας κάτι εκ των προτέρων σας αποτρέπει από το να πέσετε πεινασμένοι και να καταβροχθίσετε τα λιπαρά τρόφιμα στην εκδήλωση. Στην πραγματικότητα είναι έξυπνο να τρώτε περισσότερο από ό, τι θα τρώγατε κανονικά εκείνη την ημέρα. «Ποτέ μην πάτε σε μια εκδήλωση λιμοκτονώντας» συμβουλεύει ο Fleming. «Ακόμα και κάτι μικρό, όπως μια μπανάνα ή ένα μπολ με δημητριακά, θα περιορίσει την όρεξή σας και θα σας επιτρέψουν να κάνετε εξυπνότερες διατροφικές επιλογές." Και εάν δεν είστε βέβαιοι ότι θα υπάρχει κάτι υγιές να φάτε μπορείτε πάντα να κάνετε μια ευγενική προσφορά να φέρετε εσείς κάτι που θα μπορούσατε και να φάτε χωρίς βέβαια να υπογραμμίσετε αυτό το τελευταίο.


3. Μην ενδίδετε στο «δωρεάν φαγητό».
Είναι μεγάλος πειρασμός αυτό το άφθονο δωρεάν φαγητό, ειδικά σε επαγγελματικές εκδηλώσεις, όπου τα υλικά είναι συνήθως τα φθηνότερα της αγοράς και τα πιο λιπαρά για λόγους κόστους. Επίσης αυτή η μόνιμη δικαιολογία «μα είναι τσάμπα, δεν θα φάω αύριο!!» μας κάνει να καταναλώνουμε ποσότητες χαμηλής ποιότητας φαγητού και υψηλής θερμιδικής πρόσληψης. Μην το κάνετε ακόμα και αν υποχρεωθείτε να φάτε τα μαρουλόφυλλα της γαρνιτούρας. Επίσης μακριά από το finger food που συνήθως είναι τηγανητό.


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ



 


No comments: