Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Tuesday 2 September 2014

 Πεθερά με νύφη. Είναι αναμφισβήτητα μία σχέση με διαρκή κόντρα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιες πεθερές είναι επικριτικές, αδιάκριτες και παρεμβατικές στην ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού, καθιστώντας την κατάσταση αφόρητη.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, με παραδείγματα που μας δίνει η huffington post θα δούμε κάποια εξόφθαλμα «φάουλ» στα οποία πέφτουν αρκετές πεθερές και μπορούν άνετα να εκνευρίσουν τις νύφες:
  1. Απροειδοποίητη επίσκεψη στο σπίτι. Είναι ίσως η πιο δυσάρεστη έκπληξη που μπορεί μία πεθερά να επιφυλάξει για την σύζυγο του γιου της. Η νύφη, από τη μία θέλει να έχει την ηρεμία και την αυτονομία της, από την άλλη η πεθερά δείχνει σα να μη σέβεται την ζωή του ζευγαριού.
  2. Λέγε με «μητέρα». Είναι μία ιδιαίτερα αμήχανη στιγμή όταν η πεθερά ζητάει κάτι τέτοιο. Είναι επίσης και ένα δείγμα υποκρισίας. Αφού η νύφη έχει ήδη μητέρα. Δύσκολο να θέλει και δεύτερη!
  3. Κριτική στα εγγόνια. Μπορεί η πεθερά πολλές φορές- καλοπροαίρετα ακόμη- να κρίνει τα εγγόνια της, ωστόσο η νύφη μπορεί να δεχτεί αυτή την κριτική σαν «σπόντα» για τον τρόπο διαπαιδαγώγησης που ακολουθεί σαν μητέρα.
  4. Συμβουλές που δεν της ζητήθηκαν. Η πεθερά μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητική κάποιες φορές. Ειδικά όταν δίνει συμβουλές. Μπορεί ως πεπειραμένη να γνωρίζει αρκετά για το πώς κρατιέται ένας γάμος ή ένα σπίτι, ωστόσο, ταλαιπωρεί τη νύφη όταν δίνει συμβουλές και ιδιαίτερα όταν λείπει το «τακτ».
  5. Ψύλλοι στα αυτιά του γιου της. Αυτό είναι ότι χειρότερο. Δεν είναι λίγες οι πεθερές που επικρίνουν τις νύφες, λέγοντας άσχημα πράγματα στους άντρες. Είναι σαν πριόνι στα θεμέλια της σχέσης και εκνευρίζει αφόρητα τους άντρες.

No comments: