Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Monday 22 July 2013

POLAR HRM

Οι περισσότερες θα ξέρετε, ότι υπάρχουν κάποια gadgets με την όψη ρολογιού, που συνοδεύονται από μια ζώνη, που φοράμε περίπου στο ύψος του στέρνου και έτσι μετράμε τους καρδιακούς παλμούς, τις θερμίδες, την απόσταση και άλλα πολλά μεγέθη κατά την διάρκεια της άσκησης, εξαρτάται από το μοντέλο Heart Rate Monitor που έχουμε.
Αυτά τα HRM είναι συνήθως αρκετά ακριβά. Ένα καλό HRM κοστίζει από 130 ευρώ και πάνω. Τελευταία όμως η Polar έβγαλε μια ζώνη που συνεργάζεται με ένα πρόγραμμα του iphone και δίνει τις βασικές πληροφορίες που προανέφερα.  Το πρόγραμμα είναι δωρεάν στο iphone. Μερικά updates που έλαβα και ήθελα να κατέβασω κοστίζουν 2-3 ευρώ.
Την ζώνη την προμηθεύτηκα από το amazon.co.uk περίπου 70 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στο polar.fi.
Όλο αυτό το σύστημα συνεργάζεται με το site polarpersonaltrainer.com, όπου γράφεστε μέλη αφού δηλώσετε το μοντέλο του Polar που έχετε και ότι δεδομένα καταγράφει το iphone στέλνονται (εφόσον το επιτρέψετε με τα settings το τηλεφώνου) στην προσωπική σας σελίδα που δημιουργείτε με την εγγραφή. Εκεί βλέπετε την πρόοδο σας.
Σε αυτό το πρόγραμμα ανακάλυψα ότι δεν χρειαζόταν να ζορίζομαι τόσο πολύ στην άσκηση, αλλά αν διατηρούσα την προσπάθεια σε χαμηλότερους ρυθμούς έκαιγα περισσότερο λίπος.
Με βάση το πρόγραμμα που θα διαλέξετε (έχει πάρα πολλά) μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο γυμναστήριο/σπίτι αλλά και εξωτερικά σε περπάτημα/τρέξιμο. Ακόμα και τον χάρτη της διαδρομής που διανύσατε μπορείτε να δείτε στο τηλέφωνο σας, αφού χρησιμοποιεί google maps.
Προσοχή διαθέτω το iphone 5, δεν γνωρίζω αν συνεργάζεται με παλαιότερα μοντέλα, αν και νομίζω πως συνεργάζεται, αλλά ψάξτε το πριν το παραγγείλετε.


No comments: