Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Thursday 9 February 2012

Το εκχύλισμα του φλοιού της γαλλικής θαλάσσιας πεύκης χαιρετίστηκε ως νέο προϊόν ομορφιάς για τις γυναίκες που «κρατά το δέρμα ελαστικό»

Μια νέα κρέμα θαύμα που περιέχει εκχύλισμα φλοιού δέντρο μπορεί να έχει μόλις φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην εξεύρεση του μυστικό της αιώνιας νεότητας.Το απόσπασμα, από το γαλλικό παραθαλάσσιο πεύκο, θα μπορούσε να επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης, λένε οι ερευνητές.Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος κατά 25% και την ενυδάτωση ατά 8%.

Σε δοκιμές που αναφέρθηκαν στο περιοδικό Φαρμακολογίας και Φυσιολογίας Δέρματος , 20 υγιείς γυναίκες ηλικίας 55 έως τα 68 που έλαβαν θεραπεία με Pycnogenol, ένα συμπλήρωμα που περιέχει το αντιοξειδωτικό.


Παρακολουθήθηκαν για ενυδάτωση του δέρματος, ελαστικότητα και κούραση από το Leibniz Research Institute για το δέρμα στο Ντίσελντορφ για διάστημα 12 εβδομάδων.Στο τέλος της μελέτης, έγινε βιοψία για να δούν τα επίπεδα του υαλουρονικού οξέος - η οποία είναι γνωστό ότι είναι ευεργετική για το δέρμα.
 
Η παραγωγή του οξέος αυξήθηκε κατά 44%, ενώ η ελαστικότητα του δέρματος ενισχύθηκε κατά 25%
και ενυδάτωση του δέρματος από 8%.Οι αλλαγές ήταν ιδιαίτερα αισθητές στις γυναίκες που είχαν το ξηρό δέρμα από την αρχή.Οι ρυτίδες επίσης μειώθηκαν κατά 3% και η απαλότητα του δέρματος αυξήθηκε κατά 6%.


 



No comments: