Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Tuesday 7 February 2012

Αντιγηραντικές συμβουλές για τα μαλλιά σας

Είστε όσο αισθάνεστε, και δεν είναι κάτι που απλά το λέμε, αλλά κάτι που πραγματικά ισχύει. Ειδικά στα μαλλιά, ο τρόπος που κόβονται, βάφονται,χτενίζονται, αλλά και το πόσο ενδιαφέρον και πόση φροντίδα υπάρχει σε αυτά, είναι πράγματα που μπορεί να προσθέσουν χρόνια στην πραγματική ηλικία. Για να σιγουρέψετε ότι έχετε νεανικό look, δείτε τις συμβουλές που παραθέτουμε σε αυτό το άρθρο.
Διαλέξτε ένα νεανικό χρώμα
Χρώματα που ανακλούν το φως, με ελαφρύς, ζεστούς τόνους χρυσού, “σβήνουν” χρόνια από πάνω σας. Προσέξτε όμως να αποφύγετε πολύ ανοικτούς ξανθούς τόνους και πολύ ψυχρά χρώματα γιατί θα αφαιρέσουν την ζεστασιά από το πρόσωπο σας και θα προσθέσουν χρόνια. Επίσης είναι καλό να αποφύγετε πολύ σκούρα χρώματα, εκτός αν είναι τα φυσικά σας, γιατί τέτοιες αποχρώσεις δημιουργούν μια γερασμένη όψη. Αν παρόλα αυτά σκούρα χρώματα είναι τα αγαπημένα σας, προσπαθήσετε να δώσετε σε κάποια σημεία των μαλλιών ανοικτούς τόνους με ανταύγιες γύρω από το πρόσωπο σας.

Κουρευτείτε με ασυμμετρίες
Οι ασυμμετρίες στο μπροστά μέρος του κεφαλιού αλλά και κατά μήκος του σημείου που ξεκινούν τα μαλλιά στο μέτωπο, θα μαλακώσουν τα χαρακτηριστικά σας και θα δώσουν ένα πιο νεανικό ύφος. Ακόμα οι ασυμμετρίες καλύπτουν κατά κάποιο τρόπο το αδυνάτισμα της τρίχας, που είναι κάτι το φυσικό όταν περνάνε τα χρόνια.

Δώστε όγκο
Το να δώσετε ελαστικότητα και λάμψη στα μαλλιά δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Απλά διαλέξτε κουρέματα που έχουν πολύ όγκο και χρησιμοποιήστε πολύ κρεπάρισμα.

Μην παρατάτε τα μαλλιά σας
Αν έχετε ήδη ένα κούρεμα που σας αρέσει και σας ταιριάζει, μην το παρατάτε. Κουρευτείτε τακτικά για να διατηρείτε το σχήμα του κουρέματος σας. Όσο πιο ξεκάθαρο και προσεγμένο είναι το look σας τόσο πιο νέα θα φαίνεστε.

Αποκτήστε υγιή μαλλιά
Διώξτε από τη ζωή σας τα ξηρά μαλλιά, την ψαλίδα και άλλα προβλήματα της τρίχας, με το να εντάξετε στη ρουτίνα σας την φροντίδα για τα μαλλιά με προϊόντα ενυδάτωσης, θεραπείες και τακτικό κούρεμα. Τίποτα δε σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερη από την φριζαρισμένη, ταλαιπωρημένη τρίχα, οπότε αποκτήστε υγιή μαλλιά αντ’ αυτού! Ακόμα το να έχετε σε καλή κατάσταση τα μαλλιά σας, θα σας εξασφαλίσει αρκετά κοπλιμέντα πράγμα που θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση σας, και σίγουρα όλοι το έχουν ανάγκη αυτό.

Κερδίστε πόντους με το μήκος των μαλλιών σας
Αν δεν σας πειράζει να κόψετε τα μαλλιά σας, αν είναι μακριά, η έχετε την υπομονή να τα μακρύνεται, αν είναι κοντά, τότε διαλέξτε το πιο κολακευτικό μήκος για τα μαλλιά σας, το μέσο μήκος. Κουρέματα που σταματάνε ανάμεσα στο πηγούνι και στη κλείδα, ταιριάζουν με όλους τους τύπους μαλλιών και θα σας δώσουν ένα όμορφο ανανεωμένο look.

Επωφεληθείτε από την φράντζα
Δοκιμάστε να κάνετε μια φράντζα που πέφτει στο πλάι του προσώπου σας, και καταλήγει σε μύτες επιλεκτικά. Αυτό το στυλ θα σας κάνει να φαίνεστε νεότερη, και θα κάνει την λεπτή τρίχα,αν έχετε τέτοιο θέμα, να μην φαίνεται τόσο έντονα.

Αλλάξτε το σαμπουάν σας
Αλλάξτε το σαμπουάν και το κοντίσιονερ σας με προϊόντα που έχουν αντιγηραντική δράση. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα φροντίζουν για την λάμψη που έχει χαθεί από την τρίχα και θρέφουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα καλύτερα.





No comments: