Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Tuesday 31 January 2012

Η Ζωή δεν σταματά ποτέ.

Εντάξει όλα έχουν γίνει από μαύρα έως γκρίζα γύρω. Η ψυχολογία είναι στο μηδέν και γενικά η ζωή μοιάζει να έχει χάσει το χρώμα της τελείως. Μου κάνει εντύπωση πραγματικά ότι δεν είχα συνειδητοποιήσει ποτέ τι σοβαρό ρόλο έχουμε δώσει στη ζωή στο χρήμα. Σαφώς και είναι ένας από τους σοβαρότερους παράγοντες στη ζωή, αλλά τώρα φαίνεται σαν να μας λείπει το οξυγόνο, σαν να μην μπορούμε να ανασάνουμε. Δεν έχω σκοπό να αναλωθώ σε εύκολα κλίσε του τύπου πόσο πολύτιμη είναι η ζωή και δεν το έχουμε καταλάβει γιατί θα ήταν χάσιμο χρόνου.
Θα ήθελα όμως να εκφράσω αυτό που πραγματικά πιστεύω και μέχρι σήμερα με έχει «βγάλει παλληκάρι στη ζωή», νυν υπέρ πάντων Η ΖΩΗ με την βιολογική της έννοια. Δεν χρειάζεται να διορθώσεις τίποτα αν έχεις αποφασίσει να «πεθάνεις» βιολογικά, πνευματικά και γενικά να σκοτώσεις κάθε εκδήλωση ζωής.

Θέλω να μιλήσω με αυτούς που δεν το βάζουν κάτω. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Απευθύνομαι σε αυτούς που δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι «τα παρατάω», θέλω να μιλήσω με αυτούς που σκέφτονται ότι «δεν πάει άλλο έτσι, πρέπει να υπάρχει κάτι ακόμα». Σε αυτούς που δεν παθαίνουν υστερία γιατί πρέπει να μετακομίσουν σε μικρότερο σπίτι η και ακόμα στο πατρικό πίσω, δεν τρελαίνονται γιατί κόπηκε το κινητό, δεν πέφτουν σε ασιτία γιατί δε έχουν να πληρώσουν delivery. Είναι η ώρα να μετρήσουμε τι απέμεινε και να πάμε παρακάτω. Η μετανάστευση δεν είναι λύση, η ανεργία ξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο. Είναι η ώρα να μετρήσουμε λάθη και παραλήψεις, να δούμε πόσο «fashion victims» υπήρξαμε, να το δεχτούμε, να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Θα κάνουμε συμβιβασμούς και «εκπτώσεις» στην καθημερινότητα, ίσως και μερικές φορές επώδυνες, αλλά θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά και καθόλου αυτονόητα αν τα σκεφτείτε σοβαρά



1. Είναι η ώρα της επικοινωνίας με την οικογένεια, τους φίλους, τους γείτονες, τους συναδέλφους. Μην κολλάτε, επικοινωνήστε, μιλήστε, μην κρύβεστε. Το ξέρω ότι ζήσατε πολύ καιρό χωρίς επικοινωνία η με κάποιες ανούσιες, τώρα είναι η ώρα των ουσιαστικών. Η ισχύς εν τη ενώσει!!!!

2. Σκέψου τα λάθη, δέξου τα και προσπάθησε να διορθώσεις. Ένα βήμα την φορά δεν θα είναι τόσο επώδυνο, μόνο μην αργείς, ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Τώρα.

3. Μην προσπαθείς να βρεις «συμβόλαια» με μεγάλη διάρκεια. Κάθε μέρα είναι μια μικρή νίκη και ένα βήμα προς τα εμπρός.

4. Κράτα το μυαλό σου καθαρό. Εσύ τι γνώμη έχεις όχι οι άλλοι. Αρκετά με το life style είναι ώρα για αμφισβήτηση. Μήπως αυτό που σκεφτόσουν εσύ ήταν το σωστό? Μην διαβάζεις τι κάνουν οι celebrities τα περισσότερα είναι ψέματα η photoshop.
5. Απλές, πρακτικές, καθημερινές λύσεις για μικρά καθημερινά εμπόδια. Μην φοβάστε, μην ντρέπεστε πιθανόν οι άλλοι να είναι χειρότερα από σας και να μην το γνωρίζετε.

6. Προσπαθήστε να συναναστρέφεστε θετικούς ανθρώπους, αισιόδοξους, απλούς, πρακτικούς.

7. Εκτονωθείτε. Περπατήστε, γυμναστείτε στο σπίτι (τι το πήρατε εκείνο το dvd player και το ηχοσύστημα που ακόμα δεν έχετε ξεχρεώσει?) χορέψτε.

8. Μην βομβαρίζετε τον εαυτό σας με συνεχείς ειδήσεις. Αυτό το twitter στο κινητό σας έχει μαυρίσει την ζωή. Μην «πεθαίνετε» από πανικό κάθε 3 λεπτά!!!


ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.



No comments: