Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Wednesday 28 December 2011

Η φροντίδα των χεριών

Όσο και να φροντίζετε το πρόσωπό σας προκειμένου να δείχνετε νεότερη, τελικά τα χέρια είναι, εκείνα που θα προσδώσουν την ηλικία σας. Γι’ αυτό, μην τα παραμελείτε. Τα χέρια είναι από τα πιο ταλαιπωρημένα σημεία του σώματος για δύο λόγους κυρίως. Αφ’ ενός γιατί είναι συνεχώς εκτεθειμένα στις κακουχίες (κρύο, ήλιος. Χειρωνακτικές δουλειές) και αφετέρου επειδή το δέρμα τους είναι λεπτό, με λίγους σμηγματογόνους αδένες.



Γι’ αυτό το λόγο, αν δεν ενυδατώνετε συχνά τα χέρια σας, αφυδατώνονται τα εύκολα και εν τέλει γενούν πρόωρα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τα χέρια μας μαζί με το πρόσωπο είναι από τις πρώτες περιοχές όπου εμφανίζονται δυσχρωμίες, εξαιτίας του ηλίου. Επιβάλλεται, λοιπόν, να επιλέγετε μια κρέμα ανάλογα με τις ανάγκες και την κατάσταση των χεριών σας.


Αν το δέρμα είναι ξηρό διαλέξτε μια κρέμα πλούσια σε λιπαρά οξέα. Σε περίπτωση που υποφέρετε ήδη από σκασίματα, κατάλληλη για εσάς είναι μια επανορθωτική κρέμα με καταπραϋντικές ουσίες.


Μια φορά την εβδομάδα, απλώστε μια πλούσια στρώση κρέμας, φορέστε βαμβακερά γάντια και κοιμηθείτε το βράδυ με αυτά. Το επόμενο πρωί τα χέρια σας θα είναι εξαιρετικά απαλά, σαν μωρού.


Αν οι ρυτίδες έκαναν την εμφάνισή τους, τότε χρειάζεστε μια αντιγηραντική κρέμα, την οποία θα χρησιμοποιείτε καθημερινά.



No comments: