Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Saturday 6 September 2014

ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ANTISTRESS

Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για να περπατάει μου έλεγε κάποτε ένας παλιός και υπέροχος γιατρός. Παρά την θεοποίση του τρεξίματος, δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί πρέπει να τρέχουμε αντί να περπατάμε έστω γρήγορα. Πέρα του ότι παράγεται πολύ ανδρεναλίνη τα κατάλοιπα της οποίας δεν απορροφόνται τόσο εύκολα από το σώμα, αρχέγονα το υποσυνείδητο λαμβάνει την πληροφορία ότι είμαστε σε κίνδυνο και αντιδρά. Τι λοιπόν πιο απλό από το περπάτημα.


Κάπου θα βρίσκεται ένα άλσος, ένας κήπος, ένας πράσινος δρόμος για λίγο καθαρό αέρα και άσκηση.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τόσο απλά αγχολυτικό. Μου έχει συμβεί να με απασχολεί κάτι δυσάρεστο επίμονα και μετά από μία ώρα περπάτημα να βλέπω ότι η λύση ήταν μπροστά στα μάτια μου και δεν μπορούσα να την δω.

Επίσης είναι καταπληκτική η επίδραση του στο θυμό, μέχρι του σημείου να μην θυμάμαι μετά τι ήταν αυτό που με είχε θυμώσει τόσο. Εξαιρετική άσκηση διαχείρισης θυμού!!! και χωρίς χρέωση θεραπευτή.

Οι φωτογραφίες από απογευματινό περπάτημα που έκανα χθές.

Βρίσκω όμως υπέροχο το πολύ πρωινό περπάτημα, γύρω στις 6 π.μ. που η ατμόσφαιρα είναι σχεδόν διάφανη.

Υπέροχο ξεκίνημα για την μέρα, περπάτημα, δροσερό ντούς, κολώνια σε spray, δροσερά καθαρά ρούχα από βαμβάκι η λίνο (καθ' ότι καλοκαίρι) και ότι και να προκύψει μπορούμε να το διαχειριστούμε.

Καλή σας ημέρα.

No comments: