Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Sunday 28 July 2013

Γραφείο στο σπίτι



Κάποτε το γραφείο στο σπίτι είτε ήταν μια πολυτέλεια για επιχειρηματίες και αποτελούσε ένα δωμάτιο ακόμα πολυτελούς κατοικίας, είτε ήταν ένα τραπεζάκι σε μια γωνιά με ένα σκαμπό για να πετάμε εκεί τους λογαριασμούς, τα διαφημιστικά ή την αλληλογραφία. Σήμερα το γραφείο είναι μια ανάγκη, δεδομένου του μεγάλου όγκου οικονομικών δοσοληψιών μιας οικογένειας (δάνεια, κάρτες, λογαριασμοί, κοινόχρηστα κ.α.) αλλά και μια γωνιά πληροφορησης, αφού συνήθως εκεί είναι τοποθετημένος ο οικειακός πλέον υπολογιστής. Το computer στο σπίτι είναι πλεον απολύτως αναγκαίο, αφού το κράτος μας υποχρεώνει σε ηλεκτρονικές επικοινωνίες, όπως η φορολογική δήλωση, αλλά και διάφορες δοσοληψίες μέσω internet που μας απαλλάσουν από τις ατέλειωτες ουρές και τις επισκέψεις σε δήμους, ΚΕΠ, ΔΕΚΟ κ.α Τον δρόμο για την χρήση υπολογιστή στη χώρα μας αρχικά άνοιξαν πριν χρόνια οι τράπεζες με την διαδικτυακή τραπεζική. Εξ' αιτίας του επαγγέλματός μου στις ναυτιλιακές μεταφορές και επειδή το "έμβασμα" ήταν κάτι σύνηθες και σχεδόν καθημερινο, ήμουν από τους 3-4 πρώτους χρήστες της winbank της τράπεζας Πειραιώς, σε στενή συνεργασία με τους τότε πρωτεργάτες αυτής της εφαρμογής στην τράπεζα. Σήμερα μου φαίνεται αδιανόητο να περιμένω στην ουρά της τράπεζας.

Όλα αυτά κάνουν απαιτητικής την εγκατάσταση ένος γραφείου στο σπίτι. Φυσικά ελάχιστοι διαθέτουν ειδικό δωμάτιο για αυτή την δουλειά, ίσως μόνο όσοι πια εργάζονται στο σπίτι πολλές ώρες τώρα πια που ο υπολογιστής δίνει αυτή την δυνατότητα σε συγγραφείς, δικηγόρους, μεταφραστές, δημοσιογράφους κ.α. Μια γωνίτσα όμως σίγουρα θα βρεθεί σε κάθε σπίτι για να μαζέψε τε εκεί το οικειακό σας "λογιστήριο".


Ο εξοπλισμός σήμερα είναι πολύ πιο φθηνός από το παρελθόν. Το ΙΚΕΑ π.χ. θα μπορούσε να σας διαθέσει τις πιο έξυπνες λύσεις στις πιο προσιτές τιμές. Οι σημερινές λύσεις που υπάρχουν για γραφεία είναι άπειρες, φθηνές και έξυπνες, μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και με μια γωνίτσα το σαλόνι σας η την κρεβατοκάμαρά σας και να αποτελούν χάρμα οφθαλμών.

Ακόμα και για γυναίκες που ποτέ δεν είχαν συγκεκριμένη εργασία θα ήταν χρήσιμη μια τέτοια γωνιά που θα μπορούσε να αποτελεί ακόμα και ησυχαστήριο αν είναι σωστά οργανωμένο.

No comments: