Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Sunday 14 July 2013

4 φροντίδες που χρειάζεται καθημερινά το δέρμα μας!

Ασχολούμαστε πολύ με την επιδερμίδα μας, βάζοντας διάφορες κρέμες και προϊόντα. Πολλές φορές δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς χρειάζεται το δέρμα μας, και από τι έχει ανάγκη. Καμιά φορά με τόσα προϊόντα και είδη καλλωπισμού που του βάζουμε παραμελούμε τα απλά πράγματα και είναι πιθανό να του προκαλέσουμε περισσότερο κακό απ’ ότι καλό.
1) Δεν ξεχνάμε να το πλένουμε.
Επιλέγουμε ένα καθαριστικό ή σαπούνι, το οποίο ταιριάζει στον τύπο του δέρματός μας και δεν το χρησιμοποιούμε για όλο το σώμα. Άλλο το σαπούνι για το σώμα μας και άλλο για το πρόσωπό μας.
2) Πίνουμε νερό.
Πίνουμε περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα, για να κρατήσουμε την επιδερμίδα μας ενυδατωμένη. Το νερό ξεπλένει τις τοξίνες και επιτρέπει στα κύτταρα μας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.
3) Παίρνουμε τα απαραίτητα λιπαρά οξέα.
Για μια υγιή επιδερμίδα χρειάζεται να προσέχουμε την διατροφή μας. Η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Ενδεικτικές τροφές είναι τα ψάρια, ο σολομός, οι σαρδέλες, τα φασόλια, τα καρύδια, το σπανάκι, τα πουλερικά και τα δημητριακά.
4) Προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο.
Προμηθευόμαστε αντηλιακά προσώπου και σώματος. Ο ήλιος πέρα από τις κοκκινίλες που μπορεί να μας προκαλέσει, δημιουργεί ρυτίδες, κάνει το δέρμα λιγότερο ελαστικό, και όπως όλοι ξέρουμε αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος. Προστατεύουμε το δέρμα μας από τις ακτινοβολίες του ηλίου.
Με λίγη προσοχή, το δέρμα μας θα είναι λαμπερό και φρέσκο!



No comments: