Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Wednesday 8 August 2012

Φυσικά και μπορείτε να φορέστε σορτ μετά τα 40.


Και φυσικά μπορείτε να φοράτε σορτ μετά τα 40. Άλλωστε το θερμό κλίμα της χώρας μας το επιτρέπει ακόμα και όταν δεν διαθέτουμε την κατάλληλη σιλουέτα. Λόγω ζέστης γινόμαστε πιο ανεκτικοί. Πάντα όμως να διατηρούμε μερικούς κανόνες για χάρη της κομψότητας.

Να μην είναι πολύ κοντά μέχρι 4-5 δάκτυλα πάνω από το γόνατο είναι καλό.

Καλύτερα τα σκούρα χρώματα και τα σκληρά υφάσματα.

Προτιμήστε την μονοχρωμία, λεπταίνει.

Συνδυάστε τα με απλά λινά πουκάμισα η μπλούζες καλοκαιρινές χαρούμενες.

Τα αξεσουάρ που συνοδεύουν τα σορτ είναι απλά και λίγα. Το σορτ είναι casual ΠΑΝΤΑ.

Προσοχή στις τσάντες που συνδυάζεται, απλές καλοκαιρινές και καλύτερα έως μεσαίου μεγέθους. Αποφύγετε τις τύπου μπαούλο!!, τις σκούρες δερμάτινες, τα στρας γενικά τις ογκώδεις και κραυγαλέες.

Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στα παπούτσια. Προτιμήστε σαγιονάρες ελαφρά διακοσμημένες, πάνινα παπούτσια χωρίς τεράστιες σόλες από φελλό, πέδιλα με λουράκια (ποτέ λουστρίνι) και προς Θεού αποφύγετε τα στρας.

Γενικά η εμφάνιση με σορτ για πάνω από τα 40 είναι casual σαφώς, δεν πηγαίνουμε στο γραφείο με σορτ, όσο και να το επιτρέπει η σιλουέτα μας. Το σορτ υποδηλώνει χαλαρότητα, άνεση, διακοπές, ψώνια με την φίλη το πρωινό του Σαββάτου, ταξίδι με το πλοίο, διακοπές γενικά.

Μπορεί να εκπέμπει το μήνυμα "sexy" το σορτ, αλλά αυτό ισχύει για μια 16άρα που αγόρασε το σορτ εχθές και σήμερα πρέπει να το βάλει οπωσδήποτε. Φαντασθείτε μια 40αρα με σορτ, μπλούζα αποκαλυπτική, ανεβασμένη σε πανύψηλα τακούνια, με μακριά σκουλαρίκια ως τους ώμους και μια τεράστια τσάντα μπαούλο να τρέχει το πρωί να φθάσει στο γραφείο!!! Η προσωποποίηση του άγχους και του κιτς.

Η εικόνα της γυναίκας που έχει περάσει τα 40 και εκπέμπει την εικόνα του "τα έχω καλά με το εαυτό μου και θέλω πρώτα να αρέσω σε μένα" είναι ανυπολόγιστα πιο ερωτική από μια που προσπαθεί απεγνωσμένα να ....μοιάζει με μια 25άρα. Είναι πραγματικά το πιο λυπηρό θέαμα.



No comments: