Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Thursday 29 December 2011

Είναι η άνεση ο βασιλιάς η ο δολοφόνος της υγείας σας ?

Μολονότι δεν είμαι ειδική στη μόδα, έχω όμως κάποια ιδέα για το τι φορούν οι γυναίκες της ηλικίας μας φοράνε.



Πότε τα παντελόνια με την ελαστική μέση είναι έκφραση στυλ? Τι γνώμη έχετε για τα άσχημα αλλά άνετα παπούτσια? Πόσο καιρό τώρα απλώς λούζεστε και αφήνετε τα μαλλιά σας? Είστε εσείς η κάποια άλλη? Εγκαταλείψατε την μόδα τελείως? Είναι η άνεση το πάν?


Στεναχωριέμαι να σκέφτομαι, ότι όλα αυτά έχουν γίνει καθημερινή… στολή τόσων γυναικών της ηλικίας μας στην πραγματικότητα? Σε όλους αρέσει η άνεση ιδιαίτερα όσο μεγαλώνουμε αλλά όχι τόοοσο πολύ χάλια. Ναι θέλω να αισθάνομαι άνετα αλλά μέσα στα κομψά ρούχα και στο φροντισμένο δέρμα. Ειλικρινά πιστεύω ότι φορώντας αυτά τα ρούχα της τόσο μεγάλης και άχαρης άνεσης είναι σαν να απαρνείσαι ότι είσαι εσύ, η γυναίκα μέσα σου και δεν αντανακλούν το δικό σου στυλ και την προσωπικότητα.

Ευτυχώς όμως πολλές από εμάς έστω και κάπου από το παρελθόν θυμόμαστε ακόμα τους όρους της μόδας. Όχι fashion victim. Βέβαια μετά από τόσα χρόνια τρεξίματος καθημερινού, την γέννηση και το μεγάλωμα των παιδιών και οι περισσότερες από εμάς με μεγάλες κόρες 18,20, 25 χρονών αισθανόμαστε λίγο αμήχανα να δείχνουμε ότι ενδιαφερόμαστε για την μόδα στην καθημερινή ζωή. Αλλά κάνω μια προσπάθεια. Γιατί νομίζω ότι μια υγιής δόση της ματαιοδοξίας είναι σημαντική.


Εσείς τι λετε; Αποφεύγετε τον καθρέφτη ή την ζυγαριά πάσει θυσία? Πιστεύετε αποφεύγοντας αυτά τα πράγματα αισθάνεστε η φαίνεστε καθόλου καλύτερα; Πως φροντίζετε την υγεία σας μην δίνοντας προσοχή με την ζυγαριά και το βάρος σας? Αντιμετωπίζοντας τον εαυτό σας είναι το πιο δύσκολο βήμα. Μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνη απόφαση, μετά από χρόνια με φαρδιά ρούχα και το ντύσιμο στο σκοτάδι. Δεν μας χρειάζεται η απόλυτη σύγκριση με καμία τέλεια εικόνα του σώματος κάποιας σταρ, ένα πρότυπο που είναι ουσιαστικά ανέφικτο. Αλλά μπορεί να ανεβάσει τον πήχη λίγο, κάνοντας την προσπάθεια για τη φροντίδα του σώματός σας ή τουλάχιστον να σας προτρέψει να δώσετε προσοχή.


Δεν νομίζω ότι ξέρω μία γυναίκα στον πλανήτη που κατά βάθος δεν θέλει να αισθάνεται «σέξι» (ακόμα κι αν ποτέ δεν το λέει φωναχτά). Θέλει να αισθάνεται έτσι για τον εαυτό της και όχι για να τραβήξει την ερωτική προσοχή κάποιου άνδρα. Πιο πολύ έχει ανάγκη τον θαυμασμό.


Έχω ανάγκη να αισθάνομαι άνετα με αυτό που είμαι και φυσικά η άνεση είναι σπουδαίο θέμα. Όταν νοιώθω καλά «μέσα στο πετσί μου», τότε και η εμφάνιση μου είναι καλύτερη. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να προτιμάτε να αγνοείτε. Μην κάνετε το λάθος να νομίζετε ότι μιλώ για τον ειδικό τόνο make up η το ξόδεμα μεγάλων ποσών σε σινιέ ρούχα. Όχι όχι δεν είναι αυτό το ζήτημα καθόλου. Το θέμα είναι ότι προσέχω την υγεία μου. Φροντίζετε την υγεία σας η την κρύβετε πίσω από «άνετα» ρούχα?


Κάποιες μόλις κάνουν αυτόν τον συνειρμό μεταξύ υγείας και ομορφιάς είναι έτοιμες να κάνουν το «φοβερό» βήμα : γυμναστική.!!! Μερικές αντιλαμβανόμαστε ότι αναμφίβολα είναι το μέσον για να ξαναβρούμε την φόρμα μας που την αναπολούμε και θυμόμαστε βαθειά στη μνήμη τι θα πει πραγματικά άνεση.


• Η άσκηση είναι μαγική.


Μόλις σηκωθούμε από στον καναπέ και αρπαχτούμε από την «άσκηση», έχουμε μετά την τάση να σηκώνουμε ψηλότερα το σώμα και να ρίχνουμε πίσω τους ώμους. Ε τότε θα πάτε ενθουσιασμένες για ψώνια για τα καλύτερα ρούχα


• Η φροντίδα είναι ενδυνάμωση.


Οι γυναίκες είμαστε καλές στο να φροντίζουμε τους άλλους και να αμελούμε τον εαυτό μας. Πιο καλά φροντίζουμε τους άλλους παρά να φροντίσουμε να πλησιάσουμε τις προσωπικές μας ανάγκες. Θα πρότεινα μια μεγάλη επένδυση χρόνου και στα δύο. Αν θα διαθέσετε 30 λεπτά για να ασκηθείτε, θα εκπλαγείτε από το πόσο αυτό θα επιδράσει θετικά σε όλους τους τομείς της ζωής σας.


Δεν θέλω να στεναχωρήσω κανένα. Ξέρω ότι για μερικές αυτές φανούν σκληρές η άσκοπες λέξεις, αλλά ρίξτε μια ματιά στο καθρέπτη και απαντήστε τίμια «αισθάνεστε άνετα» μέσα στο δέρμα σας? Να φοράτε ότι εσείς διαλέγετε ως μόδα αλλά ελπίζω να μην σας «διαλέγει» η μόδα και ιδίως της «άνεσης».





No comments: