Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Friday 25 June 2010

Βαζάκια με φρούτα και λαχανικά





Το καλοκαίρι στη Ελλάδα ενδείκνυται για κονσερβοποίηση. Φρούτα για μαρμελάδες, τομάτες για σάλτσες για τον χειμώνα, λαχανικά για βαζάκια. Είναι πολύ απλό και ιδιαίτερα όταν έχεις στην κουζίνα ένα φούρνο μικροκυμάτων, η αποστείρωση που είναι και το σοβαρότερο είναι παιχνιδάκι.












Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατσαρόλα (βρασμός για τα βαζάκια). Και στις δύο περιπτώσεις (μικροκύματα η βρασμός) στο σπουδαίο είναι να μην πολύ πιάνουμε τα βαζάκια με τα χέρια μετά.






Στο internet θα βρείτε πολλές συνταγές για κονσερβοποίηση. Πάρα πολύ ωραία είναι η συνταγή της Βίκυς Κουμάντου για σάλτσα τομάτα στο πολύ ωραίο Tastefull.





Αλλά και η καταπληκτική μαρμελάδα φράουλα που έχει στο ίδιο blog και την δοκίμασα, αλλά δεν προφτάσαμε να την ….αποθηκεύσουμε, γιατί την φάγαμε.



Ίσως η πιο κάτω εικόνα να είναι άγνωστη σε πολλές νεαρές γυναίκες και μακρινή για τις μεγαλύτερες, είναι όμως μια καλή σκέψη για το σαββατοκύριακο, για να περάσει απλά, δημιουργικά, χαλαρωτικά και ίσως και οικογενειακά. Φυσικά υπάρχει και το πραγματικό όφελος όταν ανοίγουμε το βαζάκι και το τρώμε. Μια ιδέα …….









Στρώστε τραπέζι μαζί με τα παιδιά σας, τους φίλους (αν έχουν φέρει και το δικό τους φαγητό θα είναι ακόμα καλύτερα), τους αγαπημένους σας. Προτείνετε στη φίλη σας, την αδερφή σας, την κουμπάρα σας να φάτε οικογενειακά ρεφενέ. Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά δεν θα πεθάνουμε κιόλας, απλώς θα αλλάξουμε.









Θα ήθελα να ακούσω τα σχόλιά σας μετά από το σαββατοκύριακο!!!


Υ.Γ. Οι φωτογραφίες από την Cynthia

No comments: