Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Saturday 19 June 2010

Η τελευταία μου ....ανακάλυψη

Η τελευταία μου ....ανακάλυψη.




Η τελευταία μου ανακάλυψη ήταν ο ατμομάγειρας. Αν και είχα αγοράσει κανονικό ατμομάγειρα Kenwood μόλις πριν 5-6 μήνες, τώρα ανακάλυψα τον ιδανικό. Για να εξηγούμαι ιδανικό θεωρώ ένα σκεύος, όταν είναι εύχρηστο, δηλαδή άρθρον πρώτον και σπουδαιότερο είναι αμέσου χρήσεως (μακριά από μένα οι συναρμολογήσεις), πολύ εύκολο στο πλύσιμο (αν μπαίνει και στο πλυντήριο ανεβαίνουν οι μετοχές του), δεν πιάνει πολύ χώρο και το χρησιμοποιώ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Η απόκτηση λοιπόν του ατμομάγειρα ήταν για μένα ικανοποιητική, δεδομένου ότι μου αρέσει το πολύ ελαφρύ φαγητό και σε όσο γίνεται πρωταρχική μορφή (οι αμαρτίες μου περιορίζονται στα γλυκά αχχ!!) . Ο συγκεκριμένος ατμομάγειρας είχε το προσόν, να χρησιμοποιείται στο μπαλκόνι και έτσι να μην μυρίζει καθόλου στο σπίτι όταν έφτιαχνα το αγαπημένο μου κουνουπίδι (ξέρετε τι μυρωδιά έχει βρασμένο!!) η το μπρόκολο. Επίσης μαγείρευα και φιλέτο κρέας η κοτόπουλο. Η διαδικασία ήταν 30-40 λεπτά και δεν ανησυχούσα μην τον ξεχάσω γιατί έκλεινε με χρονοδιακόπτη. Το κακό ήταν ότι οι οδηγίες έγραφαν να μην αλατίζουμε η πιπερώνουμε το φαγητό γιατί χαλάει. Ως εκεί όλα καλά.

Κάποια στιγμή με εγκατέλειψε το microwave ένα καταπληκτικό της Miele που το είχα πολλά χρόνια. Ήταν μικροκύματα, φούρνος, γκριλ και συνδυασμός όλων η επί μέρους. Κάποια μέρα είπε, να πάει να αναπαυθεί μετά από τόσων ετών βαριά χρήση από 5μελή οικογένεια. Ακόμα θυμάμαι την χαρά μου όταν το απέκτησα (ήταν του εξωτερικού τότε εδώ δεν υπήρχε τέτοιο μηχάνημα) και εκεί ζεσταίναμε το γάλα, τους καφέδες και όλα όσο χρειάζονταν εκείνο το αντιπαθέστατο γκαζάκι αρχικά μέχρι που ανακάλυψα την ταχύτατη μαγειρική στα μικροκύματα.

Ήταν λοιπόν φυσικό να πάρω ένα αντίστοιχο προϊόν, το οποίο όμως πλήρωσα αρκετά ψηλότερα από τούς συνήθεις φούρνους μικροκυμάτων. Άρχισα λοιπόν την έρευνα στο δίκτυο για περισσότερες χρήσεις και εκεί ανακάλυψα αυτόν τον μικρό ατμομάγειρα στο Cookshop στην τιμή των 25 ευρώ με τις ακόλουθες προδιαγραφές

Ιδανικό για να πλύνετε, ψήσετε στον ατμό, σερβίρετε, αποθηκεύσετε και ξαναζεστάνετε το φαγητό σας.
• Απλά προσθέστε το αγαπημένο σας φρέσκο ή κατεψυγμένο φαγητό και μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στην κουζίνα σας.
• Το μαγείρεμα στον ατμό σας προσφέρει υγιεινό φαγητό διατηρώντας όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις γεύσεις των υλικών. Παράλληλα ψήνει ομοιόμορφα, χωρίς να στεγνώνει το φαγητό ενώ τα λαχανικά μένουν τραγανά.
• Κατάλληλο για πλυντήριο πιάτων.
• Συμπεριλαμβάνει μπολ, δίσκο, σουρωτήρι, καπάκι.


Μετά από χρήση ενός μηνός, σχεδόν καθημερινά, πιστέψτε με δεν έχω πιο εύχρηστο αντικείμενο στην κουζίνα. Μέσα σε λίγα λεπτά μαγειρεύει στο ατμό τα πάντα, καρυκευμένα όπως θα τα θέλατε, μπορείτε να βάλετε δε και στο νερό του ατμού όποια μυρωδικά θέλετε και να πάρει η μαγειρευμένη τροφή το άρωμα που προτιμάτε, μυρωδιές δεν καθόλου.

Ξέρω πως είναι της μόδας τα περίπλοκα και εξεζητημένα μαγειρέματα και οι συνταγές είναι σήμερα χιλιάδες, αλλά αν δεν είστε και φανατικοί της κουζίνας και σας αρέσουν οι απλές γεύσεις πιστέψτε είναι ιδανικό σκεύος για γρήγορη και ποιοτική κουζίνα.

No comments: