Γιά μας που περάσαμε τα 50, αλλά η ζωή συνεχίζει να είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι. Δεν φοβόμαστε τον χρόνο που περνάει, κάθε στιγμή της ζωής έχει την ομορφιά της, αρκει να ξέρεις να την ζεις και να είσαι υγιής.

Tuesday 18 May 2010

Γλυκές μυρωδιές, αναμνήσεις από τα παλιά.


Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και θα γίνουν ίσως και δυσκολότερα, αλλά πρέπει να επιβιώσουμε και να βρούμε τρόπους ακόμα και να κάνουμε την ζωή μας έως και καλύτερη. Κάτι που επηρεάζει πολύ τους περισσότερους ανθρώπους είναι οι μυρωδιές, άλλωστε εκεί ακριβώς είναι και η δύναμη των αιθέριων ελαίων. Ας βάλουμε λοιπόν τις μυρωδιές ξανά στη ζωή μας, όπως παλιά, όταν ανοίγαμε τα συρτάρια και τα ντουλάπια της γιαγιάς.


Back to basics.

Αγοράστε λεβάντα η άλλα μυριστικά που σας αρέσουν και φτιάξτε μαξιλαράκια για τα ντουλάπια. Στην Ευριπίδου αλλά και στο Μανδραγώρα στον Πειραιά στη Γούναρη θα βρείτε πολλές ξεχασμένες συναρπαστικές μυρωδιές. Ευκαιρία να κάνετε και ένα δώρο στους φίλους σας, που να μην στοιχίσει πολύ, να μην παχαίνει και να θυμίζει μόνον εσάς. Έχετε δει ποτέ να πετάνε ένα μοσχοβολιστό κουτάκι, μαξιλαράκι, σακουλάκι. Ποτέ.!
Αν μπορείτε να ράψετε μαξιλαράκια τέλεια, αλλά αν δεν μπορείτε βάλτε σε κουτάκια, ανοίξτε τρύπες και δέστε με χρωματιστές κορδέλες, μεταξωτά κορδονέτα, διακοσμήστε κολλώντας χάνδρες, διακοσμητικά κουμπιά, χάρτινα μικρά λουλούδια και γενικά αφήστε την φαντασία σας να δουλέψει. Να γεμίσετε μαντηλάκια, από εκείνα τα ξεχασμένα (είναι τόσο φτηνά στα μαγαζιά γύρω από την Ευριπίδου/Αθηνάς/Αιόλου) τα δαντελωτά και να τα δέσετε σαν πουγκάκια με μυρωδικά για να κρεμαστούν στις ντουλάπες.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ηρεμιστικό από το άρωμα της λεβάντας και τίποτα που να καθαρίζει το μυαλό όσο η μυρωδιά των κίτρων.

Εργαλεία και υλικά
Κορδέλλες οργάντζας πλάτους 10 π.
Ασσορτί κλωστή 
Ράψιματος βελόνα
Καρφίτσες
Λεβάντα, αψιθιάς, κέδρος, ή patchouli
Δεντρολίβανο, κανέλα, γαρίφαλο
Σακούλα
Χωνί
Μπολ ανάμειξης
Οδοντωτά ψαλίδια
Διακοσμητική κορδέλα

Σάκουλάκι Οργάντζας / Οδηγίες

1. Καρφιτσώστε μαζί δύο 10 πόντων λωρίδες της οργάντζα, και ράψτε μια σφιχτή βελονιά ζιγκ-ζαγκ γύρω από την περίμετρό τους, αφήνοντας ένα 1,5 π και διατηρώντας άνοιγμα 2,5 π  στη μία πλευρά.

2. Αναμείξτε 2 μέρη της είτε λεβάντας, αρτεμισία, κέδρο, και πατσουλί με 1 μέρος είτε δεντρολίβανο,  κανέλα, γαρίφαλο. Αδειάστε το μείγμα στη σακούλα με ένα χωνί.

3. Ράψτε το άνοιγμα  με σφιχτή βελονιά τεθλασμένη, και κόψτε τις άκρες με ψαλίδια με δόντια. Κάνετε τρια ή τέσσερα φακελάκια και ράψτε τα μαζί με μια διακοσμητική κορδέλα για να παρουσιάσει ως ένα δώρο.

Μιά άλλη λύση

είναι να βάλετε μέσα στο σακουλάκι ένα αρωμάτικό σαπουνάκι της Μυρένιας

http://www.myrenia.com/Myrenia_Soaps/Home.html

No comments: